Separator tłuszczu EasyClean free UnderSink od firmy KESSEL to niezbędny element każdej profesjonalnej kuchni. Idealnie sprawdzi się w lokalizacjach typu „foodtruck” czy małej gastronomii „na wynos”. Urządzenie pozwala na skuteczne oddzielanie tłuszczu oraz zanieczyszczeń z wody. Jest to szczególnie ważne w sytuacji częstego przygotowywania posiłków i zużywania dużej ilości oleju czy innych, tłustych substancji.
Niewielkie rozmiary i kompaktowy kształt EasyClean free UnderSink umożliwiają prosty oraz szybki montaż pod zlewozmywakiem, który bez problemu wykona każdy użytkownik. Dzięki dużej dostępności, oszczędzamy czas na późniejszą obsługę.
Podczas montażu separatora tłuszczu firmy KESSEL, należy pamiętać o kilku istotnych kwestiach – wielkości powierzchni, możliwości podłączenia i łatwości konserwacji. Ważne jest również, aby w regularnych odstępach czasu przepłukiwać separator i dokładnie go czyścić, co zapewni jego skuteczne działanie i pozwoli na zachowanie higieny.
EasyClean Free UnderSink od KESSEL zoptymalizowany jest pod kątem instalacji wolnostojącej w ograniczonej przestrzeni. Niewielka waga i w pełni wykonany z tworzywa sztucznego zbiornik zapewniają mu łatwą obsługę i gwarantują wysoką odporność na agresywne ścieki. Firma KESSEL dodatkowo zapewnia 20-letnią gwarancję na wykonanie zbiornika. Odnosi się to do szczelności, zdolności do użytkowania i bezpieczeństwa statycznego.
W celu zwiększenia komfortu i szybkości demontażu (opróżniania), separator posiada odpowiednie szybkozłącza, które znajdują się na połączeniach z dopływem i odpływem. Opróżnianie zawartości dodatkowo ułatwia obrotowe (360°) złącze wypinające z możliwością regulacji w pionie. Wydajność 0,7 l/s pozwala na efektywne odprowadzanie ścieków z pojedynczego zlewu.
Warto zaznaczyć, że separator tłuszczu EasyClean free UnderSink to nie tylko produkt wygodny w użyciu, ale również bardzo ekologiczny. Za jego sprawą, tłuszcz i inne zanieczyszczenia nie przedostają się do kanalizacji i nie niszczą jej ścianek, a to z kolei zmniejsza ryzyko powstawania zatorów.
Źródło:
KESSEL